Unul dintre cele mai importante momente ale unei nunți îl reprezintă dansul mirilor, numit și „valsul mirilor” sau „valsul miresei”. Indiferent dacă aveți deja o idee de la care vreți să pornim sau aveți nevoie de consultanță în această direcție, suntem aici pentru a vă ajuta.

De asemenea, dacă vă doriți ceva deosebit, puteți dansa alături de o pereche de dansatori profesioniști sau putem realiza coregrafii de grup pentru voi și prietenii voștri.

Cursuri Dansul Mirilor: Lectii De Dans Pentru Evenimente Speciale

Cursuri dansul mirilor înainte de nuntă sunt un pașaport în alb oferit de dancevision.ro, ce îți garantează că vei avea pentru tot restul vieții niște amintiri deosebite ale celei mai frumoase zi din viața ta! Este primul dans pe care cuplul îl parcurge după oficializarea relației, este dansul care marchează începutul petrecerii, fiind dansul care atrage atenția tuturor invitaților. Este dansul pentru care merită să lucrezi, pentru că vrei ca acest dans să fie perfect. Iar pentru dansul perfect avem nevoie de cântecul perfect.
Cu siguranță tu vei arăta perfect pe ringul de dans, la fel ca perechea ta urmând cursuri dansul mirilor. Acum este important să vă asigurați că alegeți melodia cea mai potrivită, care vă simbolizează astăzi relația și care vă va însoți toată viața. Este important să rețineți că nu orice melodie romantică va duce la un dans de neuitat, prima melodie trebuie să vă caracterizeze cuplul.

Alegeți un cântec pe care să vă simțiți confortabil să dansați și care înseamnă ceva pentru voi. Chiar dacă pregătiți cu atenție momentul, urmând cursuri dansul mirilor, nu este cazul să forțați limitele. Dansul trebuie să fie o bucurie atât pentru privitori dar mai ales pentru voi! Cu siguranță că melodia care deschide petrecerea trebuie să fie optimistă și să exprime relația de cuplu. Indiferent dacă alegeți o piesă lentă sau una ritmată, aceasta trebuie să reflecte conectarea perechii.
Iar dumneavoastră trebuie să fiți în măsură să efectuați mișcările de dans perfect, fără stângăcii sau poticneli, conștienți că aceste amintiri vor călătorii cu dumneavoastră pentru tot restul zilelor. Iar perfecțiunea la care am făcut referire mai sus se obține prin antrenamente, alături de instructorii DanceVision.ro. Este perfect normal să fiți nervoși înaintea timpul primului dans, dar siguranța conferită de cursurile noastre va înlătura orice dubiu, iar dansul va ieși perfect!

Lăsați-vă purtați în alte timpuri admirând valsul mirilor învățat la cursuri dansul mirilor

Cursuri dansul mirilor pentru valsul mirilor perfect, atunci când mirele îi oferă mâna stângă miresei sale, invitând-o astfel să i se alăture. Mireasa îi răspunde oferind mâna dreaptă, urmează apoi mâna dreaptă a mirelui cuprinzând umărul ei drept. Este o etichetă ce ține de mai bine de o sută de ani, prima interpretare documentată fiind consemnată la sfârșitul anilor 1800. La acel moment a fost asociat ideilor enunțate în „Geneza Omenirii” a lui Platon, cel care susținea că oamenii formau o minge mare și erau separați de zei.
Căutarea jumătății complementare este atât de frumos ilustrată în pașii de vals, precum și includerea verighetei, inelul magic ce unește două suflete, în cadrul aceluiași dans. Când doi oameni dansează, formează un cerc închis, iar acesta este un simbol al angajamentului dintre cei doi parteneri. Chiar dacă denumirea ne induce clar o anumită temă muzicală, aici constrângerile nu sunt atât de mari.

Pentru valsul mirilor putem alege un cântec tradițional de nuntă, ușor adaptat, un cântec modern care include măsurile necesare dansului și bineînțeles, un vals clasic. Este esențial ca melodia să nu fie nici prea lentă dar nici rapidă, cum este obligatoriu ca durata primului vals să nu fie foarte mare. Pe lângă tehnica mișcării avem de rezolvat o serie de cerințe tehnice, invizibile celui din afara fenomenului dar esențiale pentru orchestrarea unui eveniment reușit.
Așa cu în zilele apuse, un bal tradițional era deschis de cel mai de seamă oaspete cu un dans, astăzi ne place să încercăm a duce mai departe eticheta apusă, oferind șansa mirilor să deschidă propria lor petrecere printr-un vals. Simbolistica ne spune că acest prim dans este o imagine a primilor pași în viața de cuplu, precum și un manifest al modului în care mirii se exprimă de acum înainte, transformarea indivizilor în cuplu.

De ce aș repeta valsul miresei înainte de nuntă?

Valsul miresei este una din cele mai romantice tradiții. Cu toate acestea, poate fi ușor delicat. Mai ales pentru cei care nu sunt dansatori naturali. Din fericire, există modalități de a vă pregăti pentru acest dans memorabil, cum ar fi exersarea cu unul din instructorii DanceVision.ro. Și chiar dacă tu și partenerul tău sunteți niște dansatori buni, încă puteți obține mai mult! Luați în considerarea angajarea unui coregraf care vă va ajuta să maximizați momentul.
Să dansezi împreună cu partenerul tău, înainte de petrecerea de nuntă, este o modalitate inedită de a încheia ședința foto. În mod garantat îi veți surprinde pe cei din jur, iar experiența nunții voastre va căpăta notorietate printre cunoscuți. În același timp este și un moment grozav de a deschide supapa ce va elibera emoțiile acumulate până acum, atât de mireasă cât și de mire! Câțiva pași de vals într-un spațiu neconvențional sunt o binecuvântare!

Valsul miresei nu a fost niciodată un spectacol solo, astăzi însă îl ducem mai departe. Împreună cu o pereche de dansatori profesioniști de la DanceVision.ro putem crea o coregrafie care să se apropie de un spectacol profesionist. Primul dans poate începe astfel odată cu intrarea mirilor în sala de petrecere. Dacă regizăm din vreme o mică întârziere a cuplului, astfel încât să ne asigurăm că toți invitații au sosit, sărim peste introducerea convențională și pregătim terenul pentru ca mirii să își facă apariția în pași de dans.
După ce își vor revenii din surpriză, invitații vor înțelege repede că petrecerea a început și se vor alătura treptat dansului, întreținut în continuare de dansatorii noștri profesioniști. Pentru captarea eficientă a atenției, durata primei melodii ar trebui să fie de două până la maxim trei minute. Ce depășește acest interval tinde să fie plictisitor pentru audiență și dificil de gestionat pentru cuplu.